En dag på Positivet

Här nedan finns en överblick över hur en dag på Positivet kan se ut. Observera att alla dagar är olika och att det här endast är en grund vi utgår ifrån.

”Förskolan ska stimulera barns utveckling och lärande samt erbjuda en trygg omsorg. Verksamheten ska utgå från en helhetssyn på barnet och barnets behov och utformas så att omsorg, utveckling och lärande bildar en helhet”(Läroplan för förskolan, Lpfö 98/10, s.5)

SKOGEN
Våra onsdagar spenderas stora delar av året i skogen. Då går vi tillsammans från förskolan kl. 9.00 till skogen vid Trojaborg. Där håller vi till under dagen med lek, äventyr och utforskande.

Lunchen serveras som vanligt vid kl. 11.15 och lagas av vår kock ute i skogen.

De barn som behöver sova får göra det i våra vagnar som vi har med oss, de andra får en stunds avkoppling på en filt i gräset samtidigt som vi läser böcker.

Vid kl 14 serveras mellanmålet i skogen innan avfärd tillbaka mot förskolan. Då är vi på Positivet ca 15.30.

Positivet just nu
Hösten är här, vi är dock fortfarande i skogen på onsdagar. Och inne hjälper Tone & Poff oss med att ta reda på allt om ljud. öron, och vår hörsel!

Hur kommer jag i kontakt med er?
För allmäna frågor eller om du vill komma och göra ett besök, maila till :

lotta@forskolanpositivet.se

Eller slå en signal på tel : 0733-944 862

Besöka oss
Om verksamheten tillåter visar vi gärna runt i våra lokaler och berättar mer om vår verksamhet. Generellt är tidiga mornar den bästa tiden för ett besök.